דו ראשי מובנה תקשורת מנהיגות וניהול מערכות חינוך

תכנית לתואר ראשון במסלול דו ראשי מובנה תקשורת - מנהיגות וניהול מערכות חינוך

תיאור המסלול

מסלול דו ראשי תקשורת-חינוך משלב בין תחומים המשלימים זה את זה בשני כיוונים שונים. מצד אחד, בעקבות התפתחות עולם התקשורת בתקופה העכשווית, יותר ויותר תלמידים מתעניינים בעולם זה, הן מתוך סקרנות והן להמשיך בכיוון מקצועי. תכניות לימוד לתקשורת ניתנות במספר הולך וגדל של בתי ספר תיכוניים ואף בחטיבות ביניים. כך, שכל מי שמתעתד לקריירה בהוראה, ימצא עבודה בשילוב תואר ותעודת הוראה בחינוך יחד עם תחום מקצועי של תקשורת. יתרה מכך, ככל שדרכי חינוך מתרחבות בכיוון שימוש בכלים דיגיטליים ( ניו מדיה), כך מתפתחות אפשרויות מקצועיות בפיתוח תכני הוראה בשיטות לא מסורתיות או שגרתיות. אולם, לשם כך יש צורך ללמוד מהן הסגולות של כל מדיום, כלומר כיצד לנצל אותם באופן מתאים ומקסימלי.

ייחודיות המסלול

התפתחות עולם התקשורת שמן הסתם מעלה שאלות ציבוריות רציניות באשר כיוון דרך של עולם החינוך בעתיד- הן בהפעלת טכנולוגיות תקשורת חדשות לשם הוראה והן לגבי הנושאים הנלמדים על עולם התקשורת עצמו. יתרה מזאת, בעידן המידע של המאה ה- 21 אין החינוך יכול עוד להסתפק בשינון חומר אלא דווקא יש לשים את הדגש על חשיבה יצרתית, ביקרותית, אינטגרטיבית וכו'- הדבר מביא בעקבותיו דיון ציבורי נוקב, שאמצעי התקשורת מדווחים עליו ואף מוסיפים את דעתם לכך. כל אלה מחייבים שינוי תפיסה בניהול מערכת החינוך מכל הבחינות: שיטות פדגוגיות חדשות; קשר עם הורי התלמידים; הקשר בין מורים לתלמידים ; הקשר בין הנהלת בית הספר והעולם החיצון. הבנת עולם התקשורת החדש ודרכי פעולה נכונות בתוך עולם זה הופכות לחיוניות כדי להצליח בניהול מערכת החינוך על כל רבדיה.

אפשרויות תעסוקה

תכנית משולבת זו פותחת בפני הסטודנט מגוון אפשרויות תעסוקה ובעיקר כישורים לניהול מוצלח של מערכת החינוך בעולם משתנה. בנוסף אפשרויות תעסוקה קיימות: במגזר הציבורי ( מערכות חינוך רשמיות, עיתונאות); במגזר הפרטי ( בתי ספר פרטיים, חינוך בלתי פורמלי); במגזר העסקי ( פיתוח תכני לימוד מתקדמים באמצעות תקשורת חדשה, שיעורי עזר בתחום התקשורת); ועוד.

היקף לימודים

במסלול דו ראשי מובנה תקשורת מנהיגות וניהול מערכות חינוך ילמד הסטודנט תקשורת כמסלול ראשי (25 ש"ש) וחינוך כמסלול ראשי נוסף בהיקף של 25ש"ש.

כך יתמחה הסטודנט בלימודי תקשורת תוך שילוב תחום החינוך שיהווה השלמה והרחבה ללימודי התקשורת.

תואר ראשון במסלול זה מתפרש על פני 3 שנים וכולל קורסי חובה, בחירה וסמינריונים.

מינימום נקודות נדרשות בתואר זה: 64ש"ש

תנאי קבלה

תנאי הקבלה לביה"ס לתקשורת כוללים ציון משוקלל של פסיכומטרי ובגרות. תנאים אלו משתנים מדי שנה על פי הציע וביקוש. ציון פסיכומטרי גבוה מחפה על ציון נמוך בבגרות ולהיפך.

לחישוב תנאי הקבלה לחצו כאן

להלן תכנית לימודים מוצעת על פי חלוקה לשנים במסלול דו ראשי מובנה תקשורת חינוך- ניהול מערכות חינוך עדכנית לשנה"ל תשע"ח

מבנה התכנית לתשע"ח

קורסי סמינריון 4
  סה"כ לשנה ג' תקשורת 7   סה"כ לשנה ג' מנהיגות 4

סה"כ לתואר: 64 ש"ש

תקשורת ראשי 25 ש"ש, מנהיגות וניהול מערכות חינוך 25 ש"ש, יהדות 10ש"ש ( לסטודנטים שהחלו לימודים בתשע"ז) ותיקים נדרשים ב- 14ש"ש יהדות.

בנוסף יש חובת הבעה , אנגלית וקורסי העשרה / כלליים ( על כך ניתן הסבר מפורט בהנחיות לרישום , לקראת ההרשמה באילנט)

קורסי בחירה

* תקשורת חדשה ודור העתיד, השפעות ואתגרים * ממשל פתוח

*"תעביר את זה הלאה : שכנוע, דוברות ויחסי ציבור"