תקשורת דו ראשי

לימודי תקשורת מיועדים לאלה שרוצים להשפיע ולהשאיר חותם בשיח הציבורי, לאלה שרוצים לקחת חלק היום בעשיית החדשות של המחר ולכל מי שמבקש להבין כיצד פועלת התקשורת - מדוע אותו אירוע יסוקר ב"הארץ" באופן שונה מאשר ב"ישראל היום"? מה הופך את פייסבוק או את גוגל למוצלחים כל כך? לאיזה אמצעי תקשורת יש השפעה גדולה יותר – לקולנוע, לטלוויזיה, לרדיו, לאינטרנט או אולי בכלל לסלולרי? שאלות אלו ועוד ידונו במהלך לימודי התואר ויובילו את הסטודנטים לפתח כלים תיאורטיים ומעשיים להבנה טובה יותר של עולם התקשורת.

תיאור המסלול

במסלול המוצע נלמד תקשורת כמקצוע ראשי (31ש"ש) בשילוב עם מקצוע ראשי נוסף, לפי תחומי עניין. מקצועות ראשיים מומלצים ( מלבד המסלולים המובנים כמובן) הם: לימודי מידע, פסיכולוגיה, כלכלה ועוד. כך יתמחו הסטודנטים בלימודי תקשורת בשילוב מקצוע נוסף המשלים את השכלתם.

ייחודיות המסלול

אוניברסיטת בר אילן צברה נסיון של יותר מ- 30 שנה בלימודי תקשורת והעמידה מאות בוגרים ומוסמכים הממלאים תפקידי מפתח בענפים השונים בתעשייה, ברשתות הטלוויזיה השונות, בתחנות רדיו, בעיתונים, באתרי האינטרנט המובילים, במשרדי פרסום ויח"צ...הסגל האקדמי של בית הספר כולל חוקרים בעלי שם עולמי ומרצים בעלי נסיון מקצועי רב בתקשורת.

אפשרויות תעסוקה

שילוב של מסלולים שונים יחד עם מקצוע התקשורת פותח בפני הסטודנט מגוון אפשרויות תעסוקה הן בתחום הציבורי כמו משרדי ממשלה, עמותות ואירגונים בטחוניים והן בתחום התקשורת, למשל בערוצי חדשות, פרסום, שיווק דוברות, יחסי ציבור ועוד.

היקף הלימודים

במסלול תקשורת דו ראשי לא מובנה ילמד הסטודנט תקשורת כמסלול ראשי (31 ש"ש) ומסלול ראשי נוסף לפי בחירתו (בכ-20 מחלקות על פי הפירוט בהמשך), בכך יתמחה הסטודנט בלימודי תקשורת תוך שילוב תחום נוסף שיהווה השלמה והרחבה ללימודי התקשורת.

תואר ראשון בתקשורת מתפרש על פני 3 שנים וכולל קורסי חובה, קורסי בחירה, סדנאות מעשיות וסמינריונים.

סה"כ נקודות מינימלי נדרש בתואר זה : 66 ש"ש

תנאי קבלה

תנאי הקבלה לביה"ס לתקשורת כוללים ציון משוקלל של פסיכומטרי ובגרות. תנאים אלו משתנים מידי שנה על-פי היצע וביקוש. ציון פסיכומטרי גבוה מחפה על ציון נמוך בבגרות ולהפך.

לחישוב תנאי הקבלה לחצו כאן

מקצועות ראשיים מומלצים:

מדעי המדינה ויחב"ל - תקשורת פוליטית ותקשורת בינלאומית.

לימודי מידע- תקשורת חדשה ( אינטרנט)

כלכלה- עיתונאות כלכלית

פסיכולוגיה- דעת קהל, פרסום ויחסי ציבור.

מזרח תיכון או ערבית - תקשורת במזרח התיכון

סוציולוגיה ואנתרופולוגיה- תרבות ודעת קהל

חינוך- תקשורת וחינוך

במסלול זה ניתן לשלב לימודים מעשיים כחלק מהתואר. במסגרת הלימודים מוצעות לסטודנטים סדנאות מעשיות בהן הם יכולים לקחת חלק לפי תחומי העניין, ביניהן: סדנה לכתיבה עיתונאית, פיתוח מותגים, דוברות ופרקטיקום- התנסות מעשית.

להלן תכנית לימודים מוצעת על פי חלוקה לשנים במסלול תקשורת ראשי.

שנה א'
  קורסי בחירה 3 ש"ש
  סדנא 1 ש"ש
  סה"כ שנה ג' תקשורת 8 ש"ש

תקשורת ראשי 31ש"ש, ראשי נוסף בהתאם להיקף הנדרש באותה מחלקה, יהדות 10 ש"ש ( לסטודנטים שהחלו לימודים בתשע"ז)

ותיקים נדרשים ב- 14ש"ש יהדות.

בנוסף יש חובת הבעה , אנגלית וקורסי העשרה / כלליים ( על כך ניתן הסבר מפורט בהנחיות לרישום , לקראת ההרשמה באילנט)

לנרשמים לתואר ראשון בתקשורת, יש אפשרות, על בסיס אישי, לשלב כבר בשנת הלימודים השניה לתואר בתקשורת, לימודים לקראת תעודת הוראה. ניתן לסיים את התואר ואת תעודת ההוראה במקביל.

קורסי בחירה

* תקשורת חדשה ודור העתיד, השפעות ואתגרים * ממשל פתוח

*"תעביר את זה הלאה : שכנוע, דוברות ויחסי ציבור"

*  "בין אמוג'י קורץ לציוץ ": לידתה של שפה? *מיתוג ערים, מדינות ואיזורים