מר עדי שוורץ

מר
יחידה או מרכז:
מר עדי שוורץ

עדי שורץ הוא עיתונאי ישראלי עצמאי עם ניסיון של יותר מעשר שנים בעבודה עבור כלי תקשורת מובילים בישראל ובעולם. הוא מתמחה בראיונות עומק, תחקירים, פרשנויות ורפורטאז’ות מהשטח, ועוסק בעיקר בעניינים פוליטיים ואקטואליים, אך גם בתרבות, כלכלה, היסטוריה וחברה.

הוא שימש כתב ועורך בכיר בעיתון "הארץ", והיה שליחו המיוחד של העיתון לבריסל, רומא, לונדון ודרום אמריקה. בשנים האחרונות היה כתב מגזין, ותרם גם לעמודי הדעות. כיום הוא הכתב בישראל של המגזין הבריטי Monocle, וכותב עבור העיתונים "ישראל היום", "מעריב", "ג'ואיש כרוניקל", "איל פוליו", "מובאי מירור" ואחרים.

תחומי העניין המרכזיים שלו הם הסכסוך במזרח התיכון, פוליטיקה ישראלית, אנטישמיות, יחסי יהודים-נוצרים ומתחים חברתיים ותרבותיים באירופה.

עדי שורץ מלמד עיתונאות במכללת ספיר שבשדרות ובמרכז לתקשורת בינלאומית באוניברסיטת בר אילן. הוא מרצה אורח בכנסים ובאירועים של מכוני מחקר ישראליים ובינלאומיים. בסמסטר א' של שנת הלימודים 2010/2011 הוא מרכז קורס על מעמדה הבינלאומי של ישראל במרכז ללימודי העשרה ופנאי "זמן אשכול", בשיתוף עם המרכז לתקשורת בינלאומית באוניברסיטת בר אילן.

עדי שורץ הוא בוגר החוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב, ודובר שש שפות – עברית, אנגלית, צרפתית, איטלקית, ספרדית והונגרית. הוא לומד כעת באוניברסיטת בר-אילן תואר שני במדע המדינה במסלול לתקשורת פוליטית.

Adi Schwartz is an Israeli independent journalist and researcher with over 10 years experience in leading Israeli and international media outlets. His op-ed pieces and articles appeared in the Wall Street Journal, Haaretz, Monocle, The Jewish Chronicle, The Tablet and others.

He specializes in in-depth analysis, interviews and on-the-ground reportage, covering Israeli domestic affairs, the Israeli-Arab conflict, as well as social, cultural and historical issues.

He worked as staff writer and senior editor for Haaretz, and was the newspaper’s special envoy to Brussels, London, Rome and South America. Currently, he is Monocle magazine’s correspondent in Israel.

Mr. Schwartz taught journalism at the Sapir College. He holds a Bachelor’s Degree in Western History from the Tel Aviv University, and is currently writing his thesis about Israel's public diplomacy at Bar Ilan University. He speaks frequently in conferences and in front of delegations visiting Israel from abroad. He has also briefed hearings in the Israeli Parliament and in different ministerial committees.

Mr. Schwartz resided in 2012-2013 in New York City, where he was a Fellow at the Writers Institute in CUNY