מסמך ועדת האתיקה של בית הספר לתקשורת

בקישור זה תוכלו למצוא לשימושכם את מסמך ועדת האתיקה המלא של בית הספר לתקשורת.

שימו לב שלפי ההנחיות העדכניות של בל"מ (1.4.2024), תלמידי.ות המחקר לתואר שני ושלישי עם הצעת מחקר הכוללת השתתפות בני אדם (ראיונות, שאלונים וכד'), מחויבים לבקש אישור מועדת האתיקה טרום הגשת ההצעה לבל"מ.

על הפנייה לכלול, בנוסף לטפסים, אישור על ביצוע לומדה מקוונת המעניקה רשות אתית לביצוע המחקר (בקבלת ציון "עובר" = מעל 80%). האישור תקף ל-4 שנים.

הדרישה לביצוע הלומדה חלה גם על המנחים.ות של המחקר, ויש לצרף את האישור למסמכים שיוגשו לוועדה ולהצעת המחקר.

יש מספר לומדות אפשריות (כולן חינמיות ויש להירשם באתרים שלהן):  Good Clinical Practice (nidatraining.org) ICH Good Clinical Practice E6 (R2) • Global Health Training Centre (tghn.org)

להלן קישור ללומדה מומלצת וקצרה (יש ללחוץ על הלינק בתחתית העמוד, click here to get started): Good Clinical Practice eCourse | SBM - Society of Behavioral Medicine

מסמכים חשובים נוספים לשימושכם:

בקשה לאישור מחקר עם בני אדם (נספח א).

הצהרת חוקר/ת אחראי/ת למחקר (נספח ב).