למה ללמוד תקשורת בבר-אילן?

מדוע דווקא תקשורת?

הנה סרטון קצר שיסביר לכן ולכם למה כדאי ללמוד תקשורת אצלנו:

תואר ראשון בתקשורת אוניברסיטת בר אילן

החברה שבה אנחנו חיים רוויה בתקשורת, ואנחנו סופגים אותה מכל כיוון אפשרי: קולנוע, צילום, אינטרנט, פלאפונים חכמים, מחשבים, פרסום, חדשות, אפליקציות. אין באמת צורך להמשיך. "הטלוויזיה", אמר פעם חוקר מדיה בשם מאירוביץ', "מאפשרת לילדים לחצות את הגלובוס עוד בטרם אפשרו להם הוריהם לחצות את הכביש". רעידת אדמה? ובכן, את זה הוא אמר  לפני יותר משלושים שנה. היום לכל ילד בכיתה ד' יש מכשיר טלפון נייד חכם, ואתו הוא יכול לחצות את הגלובוס באותו הזמן בערך שבו ייקח לו לחצות את הכביש.

התקשורת חיונית לחיים שלנו כמעט כמו אויר לנשימה. בעבור רובנו היא המקור מידע העיקרי על העולם שבו אנחנו חיים, ובמידה רבה היא שאחראית לאופן שבו אנחנו מתנהלים ביום יום: קשרים חברתיים, היכרויות ומערכות יחסים; מה אנחנו קונים, כיצד אנחנו קונים את זה ומדוע; איך אנחנו תופסים אוכלוסיות מוחלשות דרך האופן שבו הן מיוצגות בתכנים שאנחנו צופים בהם בטלוויזיה או באינטרנט, ואיך התכנים האלו מסייעים לנו להגדיר את הזהות שלנו; איזה פתק אנחנו מניחים בקלפי ומאילו סיבות; מתי אנחנו קוראים חדשות והאם בעיתון המודפס או באתר; כיצד אנחנו מחפשים מידע; מדוע אנחנו משתפים פוסט בפייסבוק או סתם עושים לייק, מעלים סטורי באינסטגרם ומה זה עושה  לנו?

לימודי תקשורת מיועדים לאלה שרוצים להשפיע ולהשאיר חותם על השיח הציבורי, לאלה שרוצים לקחת חלק היום בעשיית החדשות של מחר ולכל מי שמבקש להבין כיצד פועלת התקשורת; מדוע אותו אירוע מסוקר בדרכים שונות במספר כלי תקשורת? מה הופך את הטכנולוגיה לבעלת השפעה רבה כל כך על החברה? לאיזה מדיום יש השפעה יתרה – לקולנוע, לטלוויזיה, לרדיו, לאינטרנט או אולי בכלל לסלולרי שלנו? בשאלות אלו ורבות אחרות נוגעים במסגרת לימודי תקשורת.

מדוע ללמוד תקשורת? תקשורת זה החיים; כל השאר זה בונוס. אצלנו במחלקה לתקשורת חושבים על המחר. רוצים להישאר מאחור? שום בעיה. רק אל תגידו אחר כך שלא ידעתם.

 במסגרת ביה"ס פועל המרכז לתקשורת בינלאומית. לצד מחקר ופעילות מדעית, המרכז מפיק כנסים וסדנאות ייחודיות המספקים העשרה חשובה לסטודנטים. כולל סדנה לדיפלומטים צעירים המתנהלת בשפה האנגלית.

למה ללמוד תקשורת בבר-אילן? בגלל הניסיון הרב והסגל האקדמי

.אוניברסיטת בר-אילן צברה ניסיון של יותר מ-35 שנה בלימודי תקשורת והעמידה אלפי בוגרים בכל התארים שהשתלבו היטב בשוק וממלאים כיום תפקידי מפתח בענפי התקשורת השונים – טלוויזיה, רדיו, עיתונות ארצית, מקומית ומקוונת, ניהול תכני רשת ומדיה חברתיים, דוברות ויחסי ציבור, ייעוץ אסטרטגי ותקשורתי, חינוך והוראה בתיכונים, מכללות ואוניברסיטאות.  אנשי מקצוע רבים, לומדים לתואר שני ולתואר שלישי בתקשורת תוך כדי עבודתם.

 

בגלל אפשרויות התעסוקה

בוגרי בר-אילן בלימודי תקשורת מבוקשים בשוק העבודה ומשתלבים היטב בכל ענפי התקשורת: רשתות הטלוויזיה, תחנות הרדיו הארציות והמקומיות, עיתונים, מקומונים, אתרי אינטרנט ומשרדי פרסום ויחסי ציבור.

בוגרים ומוסמכים שלנו ממלאים תפקידים בכירים במשק, בהם יועצי תקשורת ודוברים במשרדים ממשלתיים ובחברות פרטיות, יועצים פרלמנטאריים, מורים לתקשורת בבתי הספר ומרצים לתקשורת באוניברסיטאות ובמכללות. אנשי מקצוע רבים, שכבר הצליחו בעולם התקשורת הישראלי, לומדים לתואר שני ולתואר שלישי בתקשורת תוך כדי עבודתם.

בית הספר לתקשורת מציע לימודיים מעשיים כחלק מהתואר. במסגרת התואר מוצעות לסטודנטים מספר סדנאות מעשיות בהן הם יכולים לקחת חלק לפי תחומי העניין, ביניהן: סדנה לכתיבה עיתונאית, פרקטיקום- התנסות מעשית, פיתוח מותגים, פרסום ושיווק, דוברות ועוד. כבר בשנה השלישית ללימודי התואר הראשון, הסטודנטים נוטלים חלק בתוכנית ההתמחות שלנו, במסגרתה הם מתמחים בתפקידים תקשורתיים בארגונים שונים כגון משרדי פרסום ויחסי ציבור, אתרי חדשות, ארגונים ממשלתיים ועוד. במסגרת ההתמחות זוכים הסטודנטים בהתנסות מעשית בעשיית תקשורת בשטח

 

בגלל מגוון תכניות הלימוד

בית הספר לתקשורת בבר-אילן מציע

  • תואר ראשון:
    • מגוון מסלולים דו ראשיים בשיתוף המחלקה למדעי המדינה, בית הספר לחינוך, המחלקה לסוציולוגיה, המחלקה למזרח תיכון ועוד.
    • במקביל ללימודי התואר הראשון מאפשר בית הספר, לימודים לתעודת הוראה בתקשורת ואזרחות.
  • תואר שני בתקשורת פוליטית
    • מסלול מחקרי עם תזה
    • מסלול ללא תזה המתפרש על פני שנה קלנדרית אחת (שלושה סמסטרים)  
  • לימודי תואר שלישי בתקשורת